2012. november 20., kedd

what's next?

Ismét pár szó konkrétan a projektünkről. Gondoltam egy kicsit összeszedem, hogy hol is tartunk most, és mit, mikorra kéne még megvalósítanunk.

Tehát megalkottuk csodás brossúránkat. A következő lépés már a produktum létrehozása lesz, amit dec. 3-ig kell elkészítenünk, ami közelebb van, mint gondolnánk... A prezentáláshoz a Google+ hangout-ot fogjuk használni. Első körben utána néztem annak, hogy ez micsoda, mit tud, mire lehet használni, mert őszintén szólva eddig még nem hallottam róla. Így elsőre ránézésre nagyon tuti kis alkalmazásnak/programnak vagy nem-is-tudom-minek tűnik. Egy szimpla skype konferenciabeszélgetéstől abban különbözik, hogy itt egyéb extra dolgokat művelhetünk együtt: pl. megoszthatjuk a képernyőnket, kiválasztva, hogy az asztalt, vagy valamelyik ablakot lássák a többiek; közösen nézhetünk youtube videót, és egyéb vicces alkalmazások is vannak. (Ehhez ajánlom az alábbi videó megtekintését:
Úgyhogy akár koronával a fejünkön, szemüvegben, körszakállal is prezentálhatunk majd :D Egyéb lényegi infó, hogy max. 10 ember vehet részt egy konferenciabeszélgetésben, és jegyzetet is lehet készíteni közben. Ezt a többi résztvevő mindaddig nem látja, amíg ők is a "dokumentumok" gombra nem kattintanak. Ezek a jegyzetek később is elérhetőek a Google dokumentumok között.

Ahhoz, hogy legyen mit prezentálnunk, még létre kell hoznunk a produktumot (meglepő módon:P). Ehhez az a terv, hogy létrehozunk egy prezentációt/prezit, amiben feltüntetünk mindenféle hasznos információt. A középpontban azonban a fantasztikus IKT eszközökkel felszerelt tantermünk fog állni, amihez elvileg Eszter tud egy programot, és elvileg én fogom berendezni a termet...
Tehát a következő harci feladatunk megbeszélni, hogy ki miben járul hozzá a végső produktumhoz, majd megcsinálni a részünket, és végül összerakni az egészet. (Természetesen titeket sem hagyunk ki a buliból, és biztosan értesülni fogtok arról, hogy éppen hol tartunk, és persze a produktumot is igyekszünk majd valamilyen formában megosztani veletek is!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése