2012. október 14., vasárnap

A gondolattérképünk és egy kis összefoglaló


Íme a gondolattérképünk, aminek készítéséről mindannyian postoltunk már egyet-egyet, de rájöttem, hogy a végső produktumot elfelejtettük megosztani Veletek. Ezt a hiányosságot pótlom most.
A gondolattérképen jól látszik, hogy négy részre osztottuk fel a témát, mindenki a saját részét dolgozta ki. (Ezek a részek: az IKT akadálymentesítés elméleti alapjai, törvényi háttere, pályázati lehetőségek és pedagógus továbbképzések.) A tervünk ugyebár az, hogy ezen információk alapján megpróbálunk majd megtervezni egy osztálytermet, amelyben egy látássérült és egy tanulásban akadályozott tanuló van, és felszerelni a számukra legmegfelelőbb IKT eszközökkel. Ahhoz, hogy ezt ki tudjuk vitelezni, elengedhetetlen volt a gondolattérképen megjelenített információk begyűjtése.


Amint láthatjátok a postokból, most arra fektetünk nagyobb hangsúlyt, hogy a virtuális osztálytermünkbe megtaláljuk a legmegfelelőbb eszközöket mind a látássérült, mind a tan.ak-os tanuló számára, nem megfeledkezve az osztály többi tagjáról és a pedagógus megfelelő felkészítéséről sem. Lassan kezd összeállni a kép... vagyis az osztályterem :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése