2012. december 2., vasárnap

Elkészült a webinárium...

Mivel a webinárium elkészítésének határideje, december 3.-a, ezért úgy gondoltuk a lányokkal, hogy nem bízzuk a véletlenre, hogy sikerül-e első nekifutásra elkészítenünk, ezért inkább nekifogtunk ma. A hét folyamán már mindenki végezte a kis feladatait ezzel kapcsolatosan, ennek nyomait a blogban több helyütt is láthatjátok. Az én feladatom az eszközök összegyűjtése volt az "osztályunkba" járó látássérült és tanulásban akadályozott kisgyermek számára. Mára mindenki elkészült a saját részével, így pontban 2-kor mindannyian ott ültünk a gépeink előtt. Ebből talán kitalálható, hogy mindenki otthonról működött közre a webinárium létrehozásában, így tehát mindent interneten keresztül kommunikáltunk le, és oldottunk meg. Kivéve persze azt a két esetet, amikor telefonos segítséget kellett kérnünk azoktól a csoporttársainktól, akik már túlestek ezen a procedúrán korábban.
Így, a bejelentkezésekkel, program letöltögetésekkel, megbeszélésekkel, próbával együtt az egész folyamat két órát vett igénybe a mi csoportunk esetében. Izgalmas két óra volt ez, annyi bizonyos, de szerencsére végül minden problémát sikerült megoldani, és így létrejöhetett a produktum.
Úgy vélem, hogy egyszer talán izgalmas volt mindezt kipróbálni, de azt nehezen hiszem, hogy a jövőben még használnám ezt a programot. Legjelentősebb kritikai észrevételeim vele szemben, hogy egyrészről zavaró az, hogy a hang egyáltalán nem hallatszik mindenhol tökéletesen. Több helyen megesik, hogy akadozik, vagy el-eltűnik. Ez szerintem egy kicsit zavaró. A másik problémám ezzel a technikával, és ez már sokkal zavaróbb számomra, mint a hangkimaradások, az az, hogyha egyszer Panni készített egy csodagyönyörű és különleges prezit, akkor miért kell azt egy sokkal kisebb, és homályosabb, sok helyen szinte alig látható rendszerbe átnyomni csak azért, mert ott alá is tudunk beszélni. Személy szerint én ezzel nem értek egyet. Úgy vélem, hogy az így elkészült végtermék minősége egyáltalán nem jó annyira, mint amit akkor tudtunk volna nyújtani, hogyha klasszikus prezentáció formájában személyesen tudjuk mindezt megosztani a társainkkal és a Tanárnővel. Bár tudom, hogy így maradandóbb nyoma marad a munkánknak, de ami azt illeti ezzel annyira nem szeretnék majd dicsekedni, mert közel sem tartom tökéletesnek.
Úgy vélem egyébként, hogy mindezek a hibák rajtunk kívülálló okokból adódtak, bár kétségtelen, hogyha nem ez lett volna az első alkalom, amikor webináriumot készítünk, akkor valószínűleg ügyesebbek lettünk volna, és ennél profibban tudtunk volna dolgozni. De nem gondolom úgy, hogy ez sokat javított volna a minőségen. Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy mit fog szólni a Tanárnő ezekre a kritikai észrevételekre, és vajon kiküszöbölhetőek ezek a dolgok valahogyan, csak mi nem jöttünk rá?

1 megjegyzés:

  1. Azt, hogy a tanárnő mit szól, majd holnap elmondja az órán :)
    Melyik felületet használták? Az nem derül ki a posztból.

    VálaszTörlés